Mobilspel som måste testas

shutterstock_296457533

Det släpps ständigt nya spel till smartphones och surfplattor, det är inte så lätt att hänga med alla gånger och kanske något riktigt bra spel missas allt emellanåt, men förhoppningsvis hittar åtminstone de bästa sig ut till massorna.

The Banner Saga

Det är inte ofta man hittar stora eller djupa spel till mobiler, men the Banner Saga är helt klart ett av dem. Det är ett turbaserat taktiskt RPG med vikingatema där man utkämpar slag för att driva storyn vidare. Ett uppföljare förväntas komma ut någon gång under vintern som kommer.

The Wolf Among Us

Detta spel är utvecklat av Telltale Games och karaktärerna i det är tagna från klassika sagor som Rödluvan, Snövit, Tre Små Grisarna med mera. Men man ska inte låta sig luras av detta, spelet är en mörk och våldsam berättelse som griper tag i en och håller fast tills man spelat klart det.

Jack and the Beanstalk

Vi avviker något från normen och tar upp ett spel som ska falla in under kategorin mobilcasino. Detta spel är ett av de mest innovativa slotsspelen man kan hitta, det är tydligt så fort man börjar spela det att det har lagts ned mer tid, energi och pengar på detta än vad man hittar i något annat liknande spel.

Baldur’s Gate Enchanced Edition

Alla RPG-fantaster från förr har säkert spelet, eller åtminstone hört talas om, Baldur’s Gate. Det är ett spel som ursprungligen släppes 1998 men nu finns kommit ut som en uppdaterad utgåva. Spelet har behållit grafiken och känslan i det ursprungliga spelet men även lagt till lite nya spännande saker. Gillade man spelet när det först kom ut måste man helt enkelt spela detta.