Mobilspelstopplistan

Mobilspel blir bara mer och mer avancerade, men inte nödvändigtvis mer komplicerade. Medan denna lista inte på något sätt är hel täckande, då det finns så många spel att prova på, ville vi bara tipsa om ett antal spel alla borde ta och prova. Både nya och inte allt för nya spel dyker upp nedan.

mobilspel_436447792

Don’t Starve

Don’t Starves titel är en bra början, men den berättar inte hela sanningen. Spelet handlar helt enkelt om att överleva i väldigt ogästvänliga miljöer fylld av otrevliga otyg. På natten gäller det också att hålla elden vid liv för i mörkret lurar det värsta farorna. Det finns många sätt att dö och man kommer att uppleva en hel del av dem. Som tur är har spelet ett väldigt bra omspelningsvärde och man kommer inte att vilja lägga ned spelet bara för att man dog en eller två gånger. Eller tio. Spelet kom ursprungligen ut till PC 2014 med en iPhoneversion 2015 och en till Android 2016.

Jack and the Beanstalk

Jack and the beanstalk är ett spel lite annorlunda från de andra på denna lista. Detta är inte ett spel man köper utan betalar för varje gång man spelar det. Detta kanske inte låter som ett bra spel till att börja med men om vi sedan säger att målet med spelet är att vinna pengar kanske det börjar ringa några klockor? Som säkert många har listat ut är detta en så kallad spelautomat och finns tillgänglig för både Android och iOS. Det är nog i särklass ett av de bästa spelautomaterna på marknaden just nu och är helt klart värt att testas.

Super Mario Run

Super Mario Run är bara drygt en månad gammal och är en så kallad auto-runner. Detta är spel där inte kan förhindra sin karaktär från att springa utan den gör det automatiskt. Vad man dock måste göra är att styra saker som att hoppa för att undvika båda det ena och det andra hindret som kommer i vägen. Detta är en väldigt enkelt spel som fortfarande ser mycket snyggt ut och vinner många över för att det helt enkelt är ett Super Mario spel. Det finns för tillfället bara ute till iOS men en Androidversion ska dyka upp under detta år.