Poker i mobilen

Vi använder telefonen till det mesta. Det har blivit ett sätt för oss att underhålla oss själva när vi behöver en kort liten paus från verkligheten. Mobilerna åker alltid upp när det är dags att vänta på bussen eller under reklampausen. Det senaste inom mobilunderhållningen är pokerspelandet.

Det kanske inte är det nyaste i den striktaste meningen. Poker har funnits länge på nätet men det är inte förrän nu, med förbättrad grafik och snabbare uppkoppling, har populariteten stigit markant.

Nätpoker handlar om att spela mot andra eller datorn. Oftast så spelar man efter Texas Hold’em-regler men det finns andra varianter också. Hold’em handlar om att man har endast två kort på handen, resten ligger synliga på bordet för alla andra. Tillsammans med de fem korten på borden kan man använda sina egna, dolda, kort för att skapa den bästa kombinationen.

Man kan spela nätpoker på två sätt: genom browsern eller genom en mobilapp. Båda har sina för- och nackdelar.

Genom browsern

Om man väljer att köra nätpoker direkt genom sin valda webbrowser så finns det risk att man måste zooma in och ut flera gånger för att dirigera sig runt på sidan. En del sidor har nämligen inte ”responsive design” vilket betyder att sidan inte känner av om du sitter på en mindre skärm och anpassar sig därmed inte utefter dina behov.

En fördel är dock att du inte behöver ladda ner några program utan kan starta direkt. Om man spelar direkt över nätet har man också större utbud. Det är inte alla pokersidor som erbjuder appar och därmed kan man upptäcka jättebra sidor som man annars hade missat.

Genom en app

Laddar man ner en pokerapp så vet man att företaget bakom den vill ge dig den bästa upplevelsen och inte försöka lura dig på pengar. Det kostar trots allt mycket att skapa en användarvänlig app.

Man slipper dålig grafik och behöver inte zooma för att se allting. Har du en app så är du även uppkopplad mot sidan även om sidan ligger nere för arbete eller helt enkelt inte går att nå. En bra pokerapp synkar även med ditt datorkonto och du behöver inte olika konton för att spela på mobilen eller dator.