Tips vid val av surfplatta

Surfplattan blev snabbt ett väldigt populärt komplement till både mobilen och datorn i många hem världen över. Idag är utbudet av surfplattor riktigt stort och har man aldrig utforskat det tidigare kan det lätt kännas som en djungel till att börja med. Men att hitta en lämplig surfplatta behöver inte alls vara svårt. Här kommer några snabba tips som hjälper en att hitta rätt.

Operativsystem

Som de flesta säkert redan vet finns det olika operativsystem till surfplattor precis som med mobiler och datorer. Android och iOS är helt klart de två vanligaste och det finns bra argument för var och en. Men det smartaste att göra är i regel att välja samma operativsystem till plattan som ens mobil. Man kan då enkelt föra över saker fram och tillbaka mellan dem och slipper lära sig ett nytt operativsystem.

Storleken

Storleken är en viktig faktor för många när det kommer till valet av surfplatta. Vill man ha en som är enkelt att bära med sig i sin vardag är det nog rekommenderat att undvika de största på marknaden. Men använder man den nästan uteslutande hemma och exempelvis gillar att titta på film eller liknande kan det vara riktigt trevligt med en större modell.

Specifikationer

Beroende på vilket användningsområde man tänkt sig för plattan kan olika specifikationer komma att bli avgörande. Det kan vara allt från prestandan och upplösning till batteritid och lagringskapacitet. Tänk noga på vilka krav plattan måste uppfylla och leta alternativ utefter detta.

Tillbehör

Tillbehör är också något man kan vilja tänka på redan från början. När det exempelvis kommer till enkla saker som skydd kan dessa ofta vara uppdelade efter tillverkare och det är ofta värt att satsa på dessa istället för de mer universella. Men även andra tillbehör som externa högtalare eller liknande kan vara klokt att kolla upp samtidigt som man väljer platta.