Ringsignaler

Du kanske vill skämta med en kompis och ändrar hans/hennes ringsignal. Eller så behöver du olika signaler för alla dina kontakter. Kanske har du ett speciellt musikstycke som du älskar och vill höra så mycket som möjligt? Anledningen spelar egentligen ingen roll. Ringsignaler har kommit för att stanna och de utvecklas konstant.

Under mobilens första år fanns det inte så många val när det kom till ringsignaler. Man kunde välja mellan kanske fem-sex stycken, högst, som tillverkaren valt att lägga in i telefonen. Senare kunde man knappa i gälla melodier genom att hitta noter på internet. På så sätt kunde man spela enklare melodier med blippande, skrikande toner. Efter det gick det fort. Ljudet på telefonerna blev bättre och bättre. Internet hjälpte oss att hitta nya ringsignaler och snart fanns det tusentals sidor med roliga, fina, skrämmande och traditionella musikstycken att ladda ner. Det var vid den här tiden vi började använda ringsignaler som Crazy Frog som blev den populäraste ringsignalen någonsin. När telefonerna fick så pass mycket utrymme att man kunde använda dem till musikspelare, började ett nytt sätt att välja signal.

Unik och egen, vem vill inte vara det? Ett litet men steg på vägen blev att ha en utmärkande ringsignal på mobilen. När ringsignalen hörs av omgivningen ska det inte finnas något som helst tvivel om vem det är som blir uppringd. Idag är det inte alls svårt att skaffa ny ringsignal till sin telefon jämfört med krånglet man gick genomlida för tio år sedan. Telefonerna nu är ju så kallade smartphones och det är därför möjligt att hämta nya ringsignaler direkt via nätet eller via appar. De flesta moderna telefoner har också en inbyggd musikspelare så det är också möjligt att välja delar av redan inlagd musik som ringsignal.