Vara på nätet i mobilen

Mobilen har blivit en smart liten handdator. Den går att fylla med mycket information, bilder, videos och musik. Och sen går det så klart att koppla upp sig på nätet. Där finns det en hel värld att utforska, direkt i handen.

Tidningar

Att få veta världens nyheter har aldrig varit lättare. Det går enkelt att läsa toppnyheterna i New York Times eller senaste skvallret på Aftonbladets nöjessida. Många gånger kan man ladda ner tidningens egna app och få automatiska uppdateringar när det händer något nytt i världen.

Har man flyttat från sin hemstad kan man fortfarande hålla sig ajour med vad som händer tack vare att nästan alla lokaltidningar har en egen nätversion också.

Spel

Spelandet har tagit en ny dimension sedan de började utvecklas till mobilerna. Vi minns alla den gamla klassikern ”snake” som kom med alla äldre Nokia-telefoner. Det var 1998 som de började lägga till spelet i telefonerna. Och titta nu vad vi har för utbud, bara 16 år senare, kan man spela Assassin’s Creed för 22 kronor eller använda nätet för att spela på mobilcasinon med chansen att vinna pengar. Pengar som man kan använda för att köpa ännu fler spel till mobilen!

Gemenskap

Sedan har nätet gett oss chansen att hålla kontakten med fler människor i vårt liv. Tack vare Facebook kan vi prata med gamla klasskamrater och arbetskamrater. Man kan se vad släktingar i andra städer och länder gör på helgerna och gratulera dem när de fyller år.

För dem som känner sig utanför i det vardagliga livet har internet också blivit en sorts räddning. När man sitter själv på ett tåg och bara vill prata med någon, men inte har någon att ringa, finns det hundratusentals personer som sitter vid forum och hjälplinjer som gärna pratar om allt mellan himmel och jord.

Kort och gott kan man säga vad man vill om de negativa aspekterna med nätet, men de förstör eller förminskar inte de goda!